طرز تهیه چیزکیک لوتوس چگونه است؟ + نکات مهم

حدیث الیاسی
حدیث الیاسی
| خواندن 8 دقیقه 17 مهر 1401
طرز تهیه چیزکیک لوتوس چگونه است؟ + نکات مهم

یکی از انواع پرطرفدار چیز کیک، چیزکیک لوتوس است. اگر تا به حال طعم این دسر خوشمزه را امتحان نکرده‌اید، با یک دستور پخت بسیار ساده می‌توانید آن را در منزل درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید. در این مقاله از مجله تاندوری قصد داریم تمام راز و رمزها و طرز تهیه چیز کیک لوتوس را به شما آموزش دهیم پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

چیزکیک چیست؟

چیزکیک، یکی از انواع دسرهای خوشمزه بین‌المللی است که برای تهیه آن اغلب از پنیر خامه‌ای، کره، بیسکویت، شکر، خامه و ژلاتین استفاده می‌کنند. چیزکیک دارای انواع مختلفی است و به روش‌های مختلفی نیز پخته می‌شوند. این دسر را بعد از آماده‌سازی حتما باید در یخچال قرار دهید تا سفت و آماده سرو شود.

دوره آموزش آنلاین

چیزکیک لوتوس چیست؟

چیزکیک لوتوس، یکی از انواع چیزکیک‌هایی است که از بیسکویت لوتوس تهیه می‌شود. این نوع کیک در کشورهای اروپایی به نام چیز کیک بیسکوف شناخته می‌شود. برای نخستین بار توسط یک نانوای بلژیکی درست شد و در حال حاضر در سراسر جهان طرفداران بسیاری دارد. اغلب مردم این دسر را با قهوه سرو می‌کنند.

لوتوس چیست؟

لوتوس، یک نوع بیسکویت خاص و برشته شده در دنیا است که همراه با روغن‌های گیاهی تهیه می‌شود. برای تهیه کرم بیسکویت نیز از آرد گندم، سویا، شکرقهوه‌ای و دارچین استفاده می‌کنند. یکی از رایج‌ترین مصارف بیسکویت لوتوس تهیه چیز کیک یخچالی است که پایه اصلی آن را همین بیسکویت تشکیل می‌دهد. چیز کیک لوتوس طعم فوق‌العاده‌ای دارد و مهمانان شما با چشیدن مزه این دسر، حتما شگفت‌زده خواهند شد.

لوتوس یک چیز کیک یخچالی

لوتوس یک چیز کیک یخچالی

طرز تهیه چیزکیک لوتوس

طرز تهیه چیزکیک لوتوس بسیار ساده است و این شیرینی خوشمزه را با طعم بیسکوف (نوعی کوکی خاص و خارجی) و خامه فرم‌گرفته غلیظ می‌توانید به راحتی درست کنید. فقط یادتان باشد این چیز کیک را قبل از سرو باید در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.

مواد لازم برای تهیه چیز کیک لوتوس

    • بیسکویت لوتوس: 150 گرم
    • کره ذوب شده: 75 گرم
    • خامه: 1 پیمانه
    • پنیرخامهای: 1 پیمانه
    • شکر دانهریز: 2 قاشق غذاخوری
    • پودر وانیل: نصف قاشق چایخوری
    • کرم بیسکویت: 2 قاشق غذاخوری
  • ژلاتین: 2 قاشق چایخوری
  • آب: یک سوم لیوان

مواد لازم برای لایه رویی چیزکیک

  • بیسکویت لوتوس: 5 عدد
  • کرم بیسکویت لوتوس: 4 قاشق غذاخوری
  • خامه صبحانه: 100 گرم

طرز تهیه چیز کیک لوتوس

طرز تهیه چیز کیک لوتوس

دستور پخت چیزکیک لوتوس

چیز کیک لوتوس نیز مانند دیگر انواع چیزکیک‌ها از سه لایه تشکیل شده است. برای درست‌کردن آن ابتدا باید لایه پایینی که همان کراست چیز کیک را آماده کنید و سپس لایه میانی حاوی پنیر را تهیه کنید. در آخر نیز لایه رویی چیزکیک که مربوط به تزیین آن می‌شود را درست کنید. 

در صورتی که از علاقه‌مند به تهیه انواع چیزکیک خانگی هستید، از طریق مقالات آموزشی وب سایت تاندوری می‌توانید طرز تهیه آنها را مشاهده کنید و با بکارگیری فوت و فن‌های آن، یک کیک خوش طعم درست کنید. اگر به دنبال کسب مهارت در زمینه هنر آشپزی و هنرهای دستی هستید، می‌توانید در دوره‌های آموزشی تاندوری به صورت آنلاین شرکت کنید.

در ادامه طرز تهیه قسمت‌های مختلف تهیه چیزکیک لوتوس را شرح خواهیم داد.

طرز تهیه کراست چیزکیک

برای تهیه لایه بیسکویتی چیزکیک در ابتدا باید بیسکویت لوتوس را با غذاساز یا میکسر پودر کنید و آن را با کره بن‌ماری یا ذوب شده مخلوط کرده تا یک مایع یکدست بدست آید. حالا کف یک قالب کمربندی را با کاغذ روغنی بپوشانید. در ادامه مواد را در کف قالب ریخته و با ته قاشق یا لیوان منسجم کرده و پخش کنید. سپس آن را به مدت 30 تا 40 دقیقه در یخچال قرار دهید.

طرز تهیه ژلاتین بن‌ماری شده

برای استفاده از پودر ژلاتین در چیزکیک، در ابتدا باید آن را در یک ظرف مناسب ریخته و مقداری آب سرد روی ژلاتین بریزید. سپس این مخلوط را روی حرارت غیرمستقیم قرار دهید تا ژلاتین به آرامی در آب حل شود. قبل از استفاده از ژلاتین در چیزکیک اجازه دهید تا کاملا خنک شود.

تهیه لایه پنیری چیزکیک

برای تهیه لایه پنیری چیزکیک ابتدا خامه و پنیرخامه‌ای، شکر دانه‌ریز و پودر وانیل را با همزن برقی مخلوط کنید. در حین همزدن، ژلاتین بن‌ماری شده را کم کم به مواد اضافه کنید. بعد کرم بیسکویت لوتوس را به ترکیب پنیری اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. مواد را بر روی کراست چیزکیک ریخته و سطح روی آن را صاف کنید. چیزکیک را برای مدت 4 تا 6 ساعت در یخچال استراحت دهید.

طرز تهیه چیزکیک لوتوس| تهیه لایه رویی چیزکیک

برای تزیین لایه رویی چیزکیک لوتوس می‌توانید خامه صبحانه و کرم بیسکویت لوتوس را با هم ترکیب کنید و سپس روی حرارت غیرمستقیم قرار دهید تا رقیق شود. سپس آن را برای تزیین روی چیز کیک به کار ببرید. برای زیبایی هر چه بیشتر، می‌توانید از تکه‌های خرد شده و کامل بیسکویت لوتوس نیز استفاده کنید.

فوت و فن‌های پخت چیز کیک لوتوس خوشمزهفوت و فن‌های پخت چیز کیک لوتوس خوشمزه

نکات مهم در طرز تهیه چیزکیک لوتوس

  • در صورت استفاده از یک فنجان خامه غلیظ چیزکیک شما سبک‌تر خواهد شد.
  • در صورت نداشتن غذاساز یا میکسر می‌توانید بیسکویت‌ها را با گوشت‌کوب یا ته یک لیوان پودر کنید.
  • طعم این کیک را می‌توانید بنابر ذائقه خود شیرین‌تر کنید.
  • سطح رویی چیز کیک را می‌توانید با مقداری خامه فرم‌گرفته نیز تزیین کنید.
  • برای لایه رویی چیزکیک به جای ترکیب خامه و کرم بیسکویت می‌توانید از کرم بیسکویت بن‌ماری شده (بخارپز) نیز استفاده کنید. 
  • در صورت تمایل به فریز کردن، برش‌هایی از چیزکیک لوتوس را بدون خامه فرم‌گرفته را برداشته سپس فریز کنید.
  • برای ماندگاری بیشتر چیزکیک و آب نشدن سریع آن بهتر است این دسر را به مدت 5 ساعت در یخچال استراحت دهید.
  • برای ایجاد طعم واقعی در این کیک به جای کره ذوب‌ شده می‌توانید از کره بادام ‌زمینی استفاده کنید. 
  • چیزکیک لوتوس به مدت یک هفته در یخچال و ظرف درب‌دار قابل نگهداری است.

نحوه نگهداری و فریز چیزکیک لوتوس

جهت نگهداری چیز کیک لوتوس در یخچال و فریزر باید آن را به صورت ورقه‌ای برش بزنید و آنها را به مدت 15 دقیقه در قسمت فریزر قرار دهید تا سفت شوند. سپس هر برش را در یک کاغذ روغنی یا ورقه چسبناک بپیچید و در داخل یک فویل آلومینیومی قرار دهید. در آخر نیز تمام برش‌های پیچیده شده را در یک کیسه زیپ‌دار بگذارید و فریز کنید. قبل از اینکه آنها را سرو کنید، برش‌ها را از فریزر خارج کرده و فویل آلومینیومی و ورقه چسبناک را نیز از آنها جدا کنید. با قرار دادن برش‌های کیک در یک بشقاب اجازه دهید تا در دمای اتاق ذوب شوند.

نحوه برش‌دادن چیزکیک لوتوس

برای اینکه فریزکردن چیز کیک لوتوس باید آن را با یک چاقوی بزرگ برش بزنید. برای به دست آوردن برش‌های تمیز و صاف، می‌توانید یک چاقوی تیز بزرگ را در آب داغ فرو ببرید، سریعا آن را با یک حوله خشک کنید و سپس چیزکیک خود را با دقت برش دهید. برای برش‌های بعدی نیز این رویه را تکرار کنید.

طرز تهیه چیزکیک لوتوس در فر

مواد لازم برای پایه

  • بیسکویت سبوس‌دار: ۱۳۰ گرم
  • بیسکویت پتی‌بور: ۹۰ گرم
  • کره آب شده: ۱۰۰ گرم
  • پودر کاکائو: ۱ قاشق چایخوری

مواد لازم برای تهیه لایه میانی

  • پنیر خامه‌ای: ۸۵۰ گرم
  • شکر دانه‌ریز: ۱ لیوان
  • خامه صبحانه: ۱ بسته
  • آرد سفید: ۱ قاشق غذاخوری
  • نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
  • تخم مرغ: ۳ عدد

مراحل طرز تهیه چیزکیک لوتوس

فوت و فن‌های پخت چیز کیک لوتوس خوشمزه

مراحل پخت چیز کیک لوتوس با فر بدین ترتیب است:

  1. برای شروع ابتدا بیسکویت‌ها را در غذاساز خرد کنید. کره آب شده و پودر کاکائو را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  2. کف قالب را با دو لایه کاغذ روغنی بپوشانید و مواد را داخل قالب ریخته به کمک ته یک لیوان همه سطوح آن را پرس کنید. قالب را در فریزر یا یخچال قرار دهید.
  3. پنیر را به همراه شکر در ظرف مناسبی با همزن دستی بزنید. سپس خامه، آرد، نشاسته ذرت و وانیل را اضافه کرده و مجدد هم بزنید. تخم‌ مرغ‌ها را نیز یکی یکی اضافه کرده و هم بزنید. 
  4. قالب را از فریزر بیرون آورده و مواد رو در آن بریزید. قالب را همراه با سینی فر در طبقه وسط فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد قرار داده و به مدت ۴۵ دقیقه اجازه دهید، کیک بپزد. البته در طبقه پایین فر نیز درون یک ظرف مناسب حاوی آب بگذارید.
  5. بعد از پخت کیک، سطح رویی آن را با کرم بیسکویت، بیسکویت لوتوس و شکلات سفید تزیین کنید و به مدت 6 در یخچال قرار دهید و بعد سرو کنید.

طرز تهیه چیزکیک لوتوس را در این مقاله آموزشی از وب سایت تاندوری بیان کردیم. همین حالا برای تهیه این دسر خوشمزه در خانه اقدام کنید، بدون شک کودکان از خوردن این کیک لذت بیشتری خواهند برد. این کیک را می‌توانید با چایی یا قهوه نوش جان کنید. همچنین، اگر می‌خواهید طرز تهیه انواع کیک، چیزکیک و شیرینی را نیز فرابگیرید حتما به وب سایت یا اپلیکیشن تاندوری مراجعه کنید و محصولات مورد نیاز خود را براساس دستور پخت ارائه شده، تهیه کنید.

سایر مطالب پیشنهادی محله تاندوری:

طرز تهیه چیزکیک ژاپنی با فر و بدون فر

آموزش پخت چیز کیک نیویورکی| از روش پخت تا درآمدزایی

کسب درآمد از چیزکیک حرفه ای

 

برای شما