طرز تهیه پای سیب در منزل

فهیمه شریفی
فهیمه شریفی
| خواندن 4 دقیقه 12 اسفند 1401
طرز تهیه پای سیب در منزل

پای سیب، یکی از لذیذترین گزینه ها برای صرف میان وعده است. شما می توانید پای سیب را برای پذیرایی در مهمانی های خود درست کنید یا این خوراکی خوشمزه را به همراه چای در وعده عصرانه نوش جان کنید. پای سیب، سرشار از ویتامین ها و کربوهیدرات است و ارزش غذایی بالایی دارد. به همین دلیل است که هم کودکان و هم بزرگسالان می توانند پای سیب را با خیال راحت نوش جان کنند و از طعم لذیذ آن لذت ببرند. در این نوشته با طرز تهیه پای سیب و مراحل پخت آن آشنا خواهید شد و از شما دعوت می کنیم تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.

 

طرز تهیه پای سیب

 

مواد اولیه لازم برای درست کردن پای سیب خوشمزه و مقوی

برای درست کردن پای خوشمزه سیب، شما به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

  • خمیر پای ۲۲ سانتی: ۲ عدد
  • سیب پوست کنده شده بدون هسته و به صورت نازک برش خورده: ۸ عدد
  • کره: نصف فنجان
  • آرد همه منظوره: یک چهارم فنجان
  • شکر سفید: یک دوم فنجان به علاوه ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر قهوه ای: یک چهارم فنجان
  • دارچین: یک و یک دوم قاشق چایخوری
  • جوز هندی (اختیاری): نصف قاشق چایخوری
  • آب لیمو ترش: ۲ قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ زده شده: ۱ عدد

دقت داشته باشید که این مقدار مواد اولیه برای 8 نفر کافی است و در صورت بیشتر شدن تعداد مهمانان، لازم است مقدار مواد اولیه را نیز بیشتر کنید.

مراحل پخت پای سیب در منزل

  1. در ابتدا، فر را با دمای ۴۲۵ درجه فارنهایت یا ۲۱۸ درجه سانتیگراد گرم کنید.
  2. کره را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط آب کنید.
  3. آرد را به کره اضافه کرده و حدود ۱ تا ۲ دقیقه هم بزنید تا خمیر به دست آید.
  4. نصف فنجان شکر سفید، شکر قهوه ای، یک چهارم فنجان آب، ۱ قاشق چایخوری دارچین، جوز هندی و آب لیمو را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا بجوشد. وقتی به جوش آمد حرارت را کم کنید و حدود ۳ تا ۵ دقیقه بجوشانید تا شکرها شروع به حل شدن کنند و سپس از روی حرارت بردارید. در آخر سیب ها را اضافه کنید و هم بزنید تا به محلول شکر آغشته شوند.
  5. خمیر پای را از یخچال خارج کنید. با استفاده از وردنه که به آن کمی آرد زده اید خمیر را روی یک سطح آردپاشی شده به شکل دایره ۳۵ سانتی با ضخامت حدود کمتر از نیم سانت در بیاورید. با احتیاط آن را به بشقاب پای منتقل کنید و خمیر را بدون این که بکشید داخل تابه فشار دهید و لبه ها را در صورت نیاز کوتاه کنید.
  6. تمام مواد داخل پای (فیلینگ) را همراه مایع اضافی روی خمیر پای بریزید و یک تپه کوچک درست کنید.
  7. خمیر دوم را باز کنید و به آرامی روی مواد قرار دهید و لبه ها را در صورت نیاز کوتاه کنید.
  8. با استفاده از چنگال یا انگشتان دو خمیر را به هم بچسبانید.
  9. در یک کاسه کوچک، باقیمانده شکر و نصف قاشق چایخوری دارچین را با هم مخلوط کنید.
  10. با برس آشپزی، به کل پای سیب تخم مرغ زده شده بمالید و شکر دارچینی را روی آن بپاشید.
  11. با استفاده از یک چاقوی تیز، چهار شکاف ۵ سانتی در بالای بدنه ایجاد کنید.
  12. پای را به مدت ۱۵ دقیقه روی یک سینی فر در طبقه وسط بپزید.
  13. دمای فررا به ۱۷۶ درجه سانتیگراد کاهش دهید و به پخت پای ادامه دهید.
  14. زمانی که مشاهده کردید لایه رویی پای سیب طلایی شده است و مواد داخل پای حباب می زند، یعنی پای سیب شما آماده است. معمولا بعد از گذشت حدود ۴۵ دقیقه پای سیب به صورت کامل پخته می شود و شما می توانید فر را خاموش کنید.
  15. قبل از سرو اجازه دهید پای سیب کاملا خنک شود.

 

مراحل درست کردن پای سیب در منزل

 

مدت زمان آماده سازی پای سیب چقدر است؟

برای درست کردن مواد پای سیب، تنها به 40 دقیقه زمان نیاز دارید.

زمان پخت پای سیب چقدر است؟

مراحل پخت پای سیب در عرض 45 دقیقه به اتمام می رسد و شما می توانید آن را از فر بیرون بیاورید.

ارزش غذایی پای سیب

کالری: ۲۹۰ کیلوکالری

فیبر رژیمی: ۲ گرم

پروتئین: ۲ گرم

کلسترول: ۵۵ میلی گرم

کربوهیدرات: ۴۳ گرم

چربی کل: ۱۳ گرم

قند کل: ۳۳ گرم

همانطور که مشاهده می کنید، مقدار زیادی پروتئین و فیبر رژیمی در یک برش پای سیب وجود دارد و به همین دلیل، از مقوی‌ترین گزینه ها برای عصرانه و میان وعده محسوب می شود.

 

ترفندهای خوشمزگی پای سیب

 

ترفندهای خوشمزگی پای سیب

برای افزایش عطر و خوشمزگی پای سیب، شما می توانید یک دانه هل آسیاب شده را با شکر ترکیب کرده و به خمیر اضافه کنید.

از ورز دادن زیاد خمیر پای و تارت خودداری کنید؛ زیرا این موضوع باعث لاستیکی شدن و سفت شدن خمیر می شود.

بهتر است از سیب های سفت برای درست کردن این دسر استفاده کنید.

بعد از بیرون آوردن پای سیب، می توانید روی آن را با پودر گردو یا پودر قند تزئین کنید.

یادتان باشد که در دستور تهیه پای سیب، شکر قهوه ای را حذف یا جایگزین نکنید؛ زیرا در کیفیت و بافت نهایی پای تاثیر می گذارد.

پس از اتمام پخت، اجازه دهید که پای سیب خنک شود و سپس آن را از قالب خارج کنید.

 

مراحل درست کردن پای سیب

 

جمع بندی مطالب

در این نوشته با طرز تهیه پای سیب و ارزش غذایی آن آشنا شدید. حالا شما می توانید پای سیب خوشمزه را در منزل تهیه کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید. اگر به درست کردن انواع شیرینی و تارت علاقه‌مند هستید، می‌توانید در دوره آموزشی پخت انواع تارت در سایت تاندوری شرکت کنید و با تمام ترفندهای لازم برای درست کردن تارت و شیرینی های میوه ای آشنا شوید. پس از شرکت در دوره های شیرینی پزی تاندوری، شما می توانید مانند افراد حرفه‌ای شروع به پخت کیک و شیرینی کرده و حتی از این راه کسب درآمد کنید.

از اینکه تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید از شما متشکریم و دعوت می کنیم سایر مقالات مانند 5 ایده برای درست کردن دسر لیوانی مجلسی را در وبلاگ تاندوری مطالعه کنید و با طرز تهیه کوکی موزی با شکلات چیپسی آشنا شوید.

 

برای شما