طرز تهیه شیرینی پادرازی سنتی به 2 روش
شیرینی پادرازی را تا حد زیادی میتوان از نظر ظاهر شبیه شیرینی زبان دانست اما ساختار این دو کاملا متفاوت هستند. شیرینی پادرازی را با انواع آردهای برنج و نخودچی میتوان درست کرد. به همین دلیل زمانی که شما آن را با آرد نخودچی درست کنید کمی مزه شیرینی نخودچی را میتوانید در آن احساس کنید.
اگر هم با آرد برنج آن را دست کنید، طعمی شبیه به نان برنجی را احساس خواهید کرد. شیرینی پادرازی یک یاز شیرینیها یمجلسی است که خاستگاه آن به شهر قزوین برمیگردد.
ویژگی خوبی که این نوع شیرینی میتواند داشته باشد، این است که به دلیل عدم وجود تخم مرغ در ترکیب آن، به مدت طولانی میتوانید شیرینی پادرازی را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید و بعد از مدتی آن را در فر گرم کرده و نوش جان کنید. یعنی شما میتواند در تهیه شیرینی پادرازی، از تخم مرغ استفاده نکنید.
نکته مهمی که هم درباره شیرینی پادرازی و هم درباره سایر کیک و شیرینیهایی که با آرد درست میشوند وجود دراد این است که باید در تنظیم میزاد آرد آنها با ترازو دقت داشت. چون از مهمترین اجزایی که میتواند در ایجاد بافت مناسب و خوب یک شیرینی و یا کیک موثر واقع شود، میزاد آرد آن است.
دستور پخت زیر، دارای تخم مرغ است. در قسمت بعد، طرز تهیه شیرینی پادرازی بدون تخم مرغ را نیز به شما آموزش خواهیم داد.
فهرست محتوای این مطلب
مواد لازم برای تهیه شیرینی پادرازی
- روغن جامد: ۲۵۰ گرم
- آرد نخودچی: ۱۵۰ گرم
- آرد قنادی: ۱۲۵ گرم
- پودر قند: ۱۵۰ گرم
- آرد برنج: ۱۲۵ گرم
- زعفران: یک قاشق چای خوری
- تخم مرغ: ۲ عدد
- کنجد: به میزان لازم
- هل: نوک قاشق غذاخوری(البته وانیل هم می توانید استفاده کنید)
طرز تهیه شیرینی پادرازی
طرز تهیه شیرینی پادرازی
- ابتدا روغن را با پودر قند هم بزنید تا سفید و کرم رنگ شود. یک عدد تخم مرغ و هل را اضافه کنید و به همزدن ادامه دهید.
- در مرحله بعدی طرز تهیه شیرینی پادرازی, آردها را به ترتیب به مایه شیرینی اضافه کنید و هم بزنید.
- خمیر آماده شده را به مدت ۷ الی ۸ ساعت استراحت دهید.
- قالب سایز این شیرینی مانند شیرینی زبان و یک سایز کوچک تر است. از شیرینی کمی بردارید و آن را با وردنه به قطر نیم سانت باز کنید و آن گاه با قالب مورد نظر، قالب بزنید.
- کف سینی فر را به صورت خیلی کم چرب کنید. شیرینی های آماده شده را پس از قالب زدن داخل سینی قرار دهید.
در ادامه روی این شیرینیهای قالبزده شده را با مخلوط زرده و کمی زعفران پوشش دهید و با چنگال روی شیرینی خط بیندازید.
در نهایت باید کنجد روی شیرینی بریزید. لازم به ذکر است که فر باید از قبل با دمای ۱۵۰ درجه گرم شود. حالا ظرف سینی را در داخل فر قرار دهید.
- آن گاه منتظر بمانید تا زیر شیرینی طلایی شود. برای پخت کامل این شیرینی با این دما به طور تقریبی ۲۰ دقیقه زمان لازم است. بعد از گذشت این زمان، شیرینی خوشمزه شما آماده است و بعد از چند دقیقه صبر می توانید آن را از کف سینی جدا کنید.
شیوه پختی که مطالعه کردید، طرز تهیه شیرینی پادرازی با تخم مرغ بود. اما همانطور که قبلا به ان اشاره کردیم، شما میتوانید این مدل شیرینیها بدون تخم مرغ نیز درست کنید. در این قسمت طرز تهیه شیرینی پادرازی بدون تخم مرغ اموزش داده شده است:
مواد لازم برای تهیه شیرینی پادرازی بدون تخم مرغ
- آرد گندم: ۲۰۰ گرم
- آرد برنج: ۱۰۰ گرم
- روغن صاف: ۱۴۰ گرم
- پودر قند: ۱۵۰ گرم
- پودر هل: یک قاشق مربا خوری
- تخم خرفه: به میزان لازم
مراحل پخت شیرینی پادرازی بدون تخم مرغ
در ابتدا لازم است آرد برنج را با عبور از پارچه حریر صاف کنید تا لطافت شیرینی بیشتر شود و بعد پودر قند و آرد را هر کدام جداگانه الک کنید.
شیرینی پادرازی؛ شیرینی سنتی استان قزوین
نکته : برای تهیه روغن صاف نیز نیازی به تهیه آن از بازار نیست بلکه می توایند روغن جامد را یکبار ذوب کرده و بعد داخل ظرفی شیشه ای ریخته و کنار بگذارید تا خنک شود، سپس آن را داخل یخچال قرار دهید تا سفت شود، سپس در زمان پخت شیرینی آن را استفاده کنید.
اکنون برای تهیه شیرینی می توانید روغن را بیرون آورده و اندازه کنید، سپس پودر قند را به آن افزوده و با همزن بزنید تا به حالت پفکی و سبک درآید.
سپس آرد برنج و آرد گندم را به همراه هل به مواد قبل بیفزایید و هم بزنید و بعد با دست یا با استفاده از تیغه خمیر زن، خمیر را ورز دهید، همچنین می توانید مخلوط مواد را دو بار از چرخ گوشت عبور دهید تا خمیر لطیفی بدست آید، خمیر آماده شده را داخل نایلون بپیچید و به مدت سه ساعت در یخچال استراحت دهید.
سپس، خمیر را بین دو لایه نایلون و با استفاده از وردنه به قطر نیم سانتیمتر باز کنید و روی سطح آن را با دست به خوبی فشار دهید، سطح خمیر باید فاقد هر گونه ترک خوردگی باشد و بعد آن را با کاتر قالب بزنید.
در مرحله آخر پخت شیرینی پادرازی، باید شیرینی پادرازی قالب زده شده را در داخل سینی فر بچینید و روی آنها را تخم خرفه بپاشید، سپس سینی را داخل فر که از قبل در دمای ۱۷۰ درجه روشن کرده اید و گرم شده است، بگذارید، حدوداً ۱۲ تا ۱۷ دقیقه زمان برای پخت این شیرینی لازم است و بعد آنها را از فر خارج کرده و کنار بگذارید تا خنک شده و آماده شوند، زیرا در صورتی که همان زمان دست بزنید، پودر خواهند شد.
اگر برای انتخاب اینکه در عید نوروز با چه انواعی از شیرینی از میهمانان خود پذیرایی کنید کماکان در شک و تردید هستید و یا دوست دارید شیرینیهای عید خود را، به صورت خانگی درست کنید و چیزی از بیرون خریداری نکنید، دوره آموزش آنلاین شیرینی نوروز آکادمی مهارت و خلاقیت تاندوری، به صورت خیلی حرفهای و کامل، انواع شیرینی جذاب مناسب عید نوروز را به شما به بهترین شکل آموزش میدهد.
سایر مطالب پیشنهادی مجله تاندوری:
طرز تهیه شیرینی نخودچی ویژه عید نوروز + 6 تکنیک پخت